בתזמורות ובהרכבים בא לידי ביטוי הפסיפס האנושי המופלא שקיים בקונסרבטוריון הסדנה: ילדים יהודים וערבים, דתיים וחילונים, ילדי הקהילה האתיופית, עולים ממדינות שונות, תלמידים מבתים ברמות סוציו-אקונומיות שונות, מהגרים ועולים חדשים – כולם מנגנים יחדיו. התזמורות וההרכבים מהווים הפלטפורמה בה אנו מגשימים את חזון הקונסרבטוריון – להוות בית מוזיקלי משותף לכל ילד וילדה.
אנו מאמינים כי הנגינה יחד מהווה מטרה נעלה בחינוך המוזיקלי. בתזמורות ובהרכבים אנו נחשפים לקסמה ולכוחה של המוזיקה בקירוב לבבות ובאיחוד בין אנשים שונים למען מטרה משותפת.
תזמורת כלי הנשיפה הייצוגית של קונסרבטוריון הסדנה, העובדת תחת ניצוחה של שגית מזוז ובהדרכתה של רונית ברמן, מאגדת בתוכה 50 תלמידים בגילאי 15 – 19. התזמורת כוללת את המגוון המלא והרחב של כל כלי הנשיפה מעץ וממתכת. התזמורת שואפת למצוינות ומקצועיות, ומופיעה באופן סדיר בפסטיבלים יוקרתיים ובאירועים חגיגיים ברחבי הארץ. התזמורת זכתה במקומות ראשונים בפסטיבל בינלאומי בקרנגי הול בניו יורק, ובפסטיבל הבינלאומי Summa Cum Laude בוינה, אוסטריה.
תזמורת כלי הקשת הייצוגית של קונסרבטוריון הסדנה, העובדת תחת ניצוחו של פרופ' מיכאל גייזלר, היא אחת מתזמורות הנוער הטובות ביותר בישראל וכוללת בתוכה כ-30 תלמידים בין גילאי 12 – 18. מיכאל גייזלר הינו אחד מן הדמויות המובילות בארץ בחינוך המוזיקלי. התזמורת מופיעה בקונצרטים חגיגיים; היא שודרה בשידור חי ברדיו עם הופעת בכורה של יצירה ישראלית; יצאה לסיור הופעות בלונדון, והופיעה שם בין השאר בקונצרט מיוחד בבית הספר על שם יהודי מנוחין יחד עם תזמורת בית הספר; וזכתה במקום ראשון בפסטיבל הבינלאומי Summa Cum Laude בוינה, אוסטריה (2018).
תזמורת הביג בנד של הקונסרבטוריון, העובדת תחת ניצוחו של בוריס גאמר, מאגדת בתוכה 25 תלמידי ג'אז בגילאי 13 – 18. התזמורת מופיעה באופן קבוע באולמות ובפסטיבלים ברחבי הארץ, ומופיעה בכמה הופעות חשובות במהלך השנה. מבין כלי הנגינה של תזמורת הביג בנד נמנים סקסופון, כלי הנשיפה ממתכת, פסנתר, באס ומערכת תופים. תזמורת הביג בנד של קונסרבטוריון הסדנה שייכת ולוקחת חלק בסצנת הג'אז הירושלמית.
תזמורת כלי הנשיפה הצעירה של קונסרבטוריון הסדנה, העובדת תחת ניצוחה של שגית מזוז, מאגדת בתוכה 50 תלמידים צעירים בגילאי 13 – 16. התזמורת כוללת בתוכה את משפחת כלי הנשיפה מעץ וממתכת בשלמותה. הנגינה בתזמורת מקצועית בגיל כה צעיר מעניקה לתלמידים דרך ייחודית ללמוד כיצד לתקשר דרך המוזיקה וליהנות מהאחדות הנוצרת מכך.
תזמורת כלי הקשת הצעירה של קונסרבטוריון הסדנה, העובדת תחת ניצוחו של אטיין מנרי, כוללת 30 תלמידים בין גילאי 8 – 12. זוהי הזדמנות ראשונה עבור תלמידי כלי קשת צעירים להיחשף באופן מעמיק לכלי קשת נוספים, חוץ משלהם, ולנגן יחד איתם. הנגינה בתזמורת מקצועית בגיל כה צעיר מעניקה לתלמידים דרך ייחודית ללמוד כיצד לתקשר דרך המוזיקה וליהנות מהאחדות הנוצרת מכך.
תזמורת העתודה של קונסרבטוריון הסדנה, הפועלת תחת ניצוחה של שגית מזוז, מאגדת בתוכה 50 תלמידים צעירים בגילאי 10 – 13. התזמורת כוללת בתוכה את משפחת כלי הנשיפה מעץ וממתכת בשלמותה. זוהי הזדמנות ראשונה עבור התלמידים הצעירים להיחשף לחוויה של נגינה יחד עם תלמידים נוספים בני גילם, לעבוד תחת הדרכתו של מנצח ולהופיע כתזמורת על במה. הנגינה בתזמורת בגיל כה צעיר טווה חברויות ראשוניות המזמינות את התלמידים הצעירים לקהילת הקונסרבטוריון באופן חם ועוטף, ובמקביל גם מלמדת אותם לראשונה להקשיב לחבריהם בזמן הנגינה ולשתף איתם פעולה למען מטרה משותפת: יצירת מוזיקה.
מקהלת צלילי הסדנה הוקמה בספטמבר 2018 על ידי הזמרת ומנצחת המקהלות חילמה דיגילוב. המקהלה מאגדת בתוכה 15 תלמידים בגילאי 8 – 15 ומופיעה בסגנונות שונים, ביניהם קלאסי, מודרני, שירי עם ושירים ישראלים. המקהלה הופיעה במרכז שלווה, במגדל דוד ובמרכז למוזיקה ירושלים במשכנות שאננים. השירה במקהלה מהווה עבור הזמרים הצעירים בית מוזיקלי בו הם יכולים לשאוף למצוינות בתוך סביבה חברתית חמה ותומכת.
הנגינה בהרכבים קאמריים מפתחת מיומנויות של שיתופי פעולה המשמעותיים מאוד עבור תלמידי מוזיקה צעירים. הסדנה שואפת למלא אחר צורכיהם של כל התלמידים, ברמות שונות של נגינה וכישורים, על ידי מגוון רחב של הרכבי מוזיקה קאמרית המתקיימים בקונסרבטוריון ומותאמים אישית לכל תלמיד. העשייה הקאמרית בקונסרבטוריון כוללת בין השאר רביעיות מיתרים, חמישיות בראס, טריו פסנתר, הרכבי שירה, הרכבי חלילית, הרכבי בארוק, נגינה ב-4, 6 או 8 ידיים בפסנתר, הרכבי הקשה, הרכבי ג'אז, רוק, פופ, ועוד. ההרכבים של הקונסרבטוריון משתתפים בכנסים השנתיים של משרד החינוך למוזיקה קאמרית.
קונסרבטוריון הסדנה ירושלים נוסד בשנת 1973 על ידי עמליה רעואל, מוזיקאית ומורה לפסנתר. הקונסרבטוריון מעניק חינוך מוזיקלי מזה 49 שנה לכ-600 תלמידים מהגיל הרך ועד 18 מכל רחבי ירושלים והסביבה. אנו פועלים מתוך האמונה כי לכל ילד וילדה מגיעה ההזדמנות לקבל את המתנה הגדולה שהיא המוזיקה בתוך סביבה איכותית ותומכת.